24 °C Antwerp, BE
donderdag 19 september 2024
24 °C Antwerp, BE
donderdag 19 september 2024

Zuhal Demir: “ik ken niemand die zo hard werkt als hij”

Zuhal Demir: “ik ken niemand die zo hard werkt als hij”

Photonews

Zuhal Demir stapt met ambitieuze plannen richting de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. De N-VA-politica wil in Genk burgemeester worden. Maar is dat wel geloofwaardig als ze straks opnieuw minister wordt in de Vlaamse regering?

“First things first. Eerst de regeringsvorming. Daarna komen pas de gemeenteraadsverkiezingen. Iedereen weet dat mijn hart in Genk ligt, maar onze lijst is nog niet rond”, benadrukt Zuhal Demir in gesprek met Het Belang van Limburg. En dan wordt Demir nog met een ander probleem geconfronteerd…

Zuhal Demir verliest met Andy Pieters die Jan Peumans zal vervangen in het Vlaams Parlement haar kabinetschef, woordvoerder en één van haar vertrouwenspersonen. Verliest de politica hierdoor één van haar belangrijkste medewerkers?

“Dat weet ik. Andy is een deel van mijn succes. Het is een talent dat je zelden tegenkomt. Ik ken niemand die zo hard werkt en zo snel nadenkt”, geeft Zuhal Demir toe in Het Belang van Limburg. Maar dan beseft Demir één ding maar al te goed…

“Als minister moet je talenten ook zien en kansen geven. Als ik aan mijzelf denk, zou ik hem geen plaats op de lijst hebben gegeven, maar ik zie ook doorgroeimogelijkheden. In het parlement, maar ook in Maasmechelen”, verduidelijkt Zuhal Demir in Het Belang van Limburg dat het algemeen belang voorgaat op haar eigen belang.

Nieuws247.be