14 °C Antwerp, BE
donderdag 19 september 2024
14 °C Antwerp, BE
donderdag 19 september 2024

Tom Van Grieken: “elke gynaecoloog is het met ons eens”

Tom Van Grieken: “elke gynaecoloog is het met ons eens”

Foto: PhotoNews

Tom Van Grieken lanceert met het Vlaams Belang een voorstel om meer vrouwen op jonge leeftijd kinderen te laten krijgen. Is dat hun manier om de ‘omvolking’ te bestrijden?

Vlaams Belang wil de geboortepremie verdubbelen voor vrouwen die bevallen voor hun 30ste, lezen we in De Zondag. Toch ontkent Tom Van Grieken dat dat voorstel er komt om de zogenaamde ‘omvolking’ tegen te gaan. Waarom dan wel?

“Neen, dat is niet de aanleiding”, benadrukt Tom Van Grieken in De Zondag. “Waarom stellen jonge koppels hun kinderwens dikwijls uit? Omdat ze geen tijd of geld hebben. Dat zijn de hinderpalen die wij willen wegnemen.” Er is trouwens nog een andere belangrijke maatregel die de partij wil doorvoeren…

“Wij stellen daarom voor om de geboortepremie te verdubbelen én het ouderschapsverlof uit te breiden.” Is dat dan geen discriminatie voor koppels bij wie het niet meteen lukt om kinderen te krijgen, oppert de journalist van De Zondag. Het antwoord van Tom Van Grieken is duidelijk…

“Neen, want wij pakken niets af. Wij geven iets extra’s aan wie op jonge leeftijd kinderen krijgt. Elke gynaecoloog zal het u bevestigen: hoe jonger je daaraan begint, hoe beter”, benadrukt de partijvoorzitter van Vlaams Belang in gesprek met De Zondag.

Nieuws247.be