17 °C Antwerp, BE
donderdag 26 september 2024
17 °C Antwerp, BE
donderdag 26 september 2024

Zou Tom Van Grieken hier blij mee zijn?

Zou Tom Van Grieken hier blij mee zijn?

Foto: PhotoNews

Nu de supernota van formateur Bart De Wever volledig gelekt werd, trekt één opvallend voorstel de aandacht. Zou Tom Van Grieken van Vlaams Belang hier blij mee zijn geweest?

“Bart De Wever (N-VA) plande een besparing van 14 miljard, vooral op heel wat linkse heiligdommen”, schrijft Het Nieuwsblad over de finale supernota van de formateur. Ook migratie komt aan bod…

“Een ander groot symbool is een besparing op de migratie-uitgaven. De Wever wilde daar 1,58 miljard halen”, lezen we in Het Nieuwsblad. Hoe moest dat gebeuren?

“Door het aantal opvangplaatsen voor asielzoekers te beperken (469 miljoen), door de wachttijd voor uitkeringen op te trekken tot vijf jaar (662 miljoen) en door minder leefloon te geven (300 miljoen).” Ook een ander domein deelde in de klappen. Soms zelfs nog zwaarder…

“Ontwikkelingssamenwerking bijvoorbeeld. De formateursnota voorziet een halvering van het huidige budget, en dus een besparing van 636 miljoen”, schrijft Het Nieuwsblad. Had Tom Van Grieken en Vlaams Belang zich kunnen vinden in die voorstellen?

Nieuws247.be