10 °C Antwerp, BE
dinsdag 22 oktober 2024
10 °C Antwerp, BE
dinsdag 22 oktober 2024

Alexander De Croo vecht terug na zwaar verlies

Alexander De Croo vecht terug na zwaar verlies

Foto: Photonews

Het is nog maar een dikke vier maanden geleden dat Alexander De Croo keihard door de kiezer werd afgestraft tijdens de verkiezingen op Vlaams en federaal niveau. Premier Alexander De Croo kreeg onvoldoende stemmen om nog een belangrijke rol op nationaal vlak te spelen en dus verkast hij naar het lokale niveau.

De inwoners van zijn thuisbasis Brakel hebben hem in ieder geval niet laten vallen. De Croo zal in de nieuwe coalitie weer burgemeester worden en daar heeft hij veel zin in.

“Ik kijk er enorm naar uit om de komende jaren samen met ons sterke team het verschil te maken voor álle Brakelaars. Onze ploeg combineert ervaring met frisse ideeën, en dat voel je. Het akkoord dat we hebben bereikt, stelt onze inwoners écht centraal. We zullen blijven investeren in een veilige, propere en gastvrije gemeente, waar iedereen zich thuis voelt”, schrijft De Croo op zijn sociale media.

“Samen bouwen we aan een Brakel dat klaar is voor de toekomst, zonder onze wortels uit het oog te verliezen. Met grote trots kondigen Open VLD Brakel en Broakel 2.0 aan dat we gaan samenwerken voor de volgende zes jaar. OpenVLD werd met 43,2% de grootste partij in Brakel en haalde daarbij  de meerderheid van de zetels, 13 van de 25. Ik kreeg het initiatiefrecht en respecteerde maximaal de keuze van de kiezer om een coalitie te vormen met de tweede grootste partij, Broakel 2.0 die 6 zetels binnenhaalde. De nieuwe coalitie heeft dus een zeer ruime meerderheid van 19 van de 25 zetels”, glundert De Croo.

Nieuws247.be