13 °C Antwerp, BE
dinsdag 30 april 2024
13 °C Antwerp, BE
dinsdag 30 april 2024

Sammy Mahd gekwetst: “Hoe kan hij dat nu weten?”

Sammy Mahd gekwetst: “Hoe kan hij dat nu weten?”

Foto: PhotoNews

De voorbije dagen konden we niet om Sammy Mahdi heen. Hij werd zopas voorgesteld als nieuwe voorzitter van CD&V en zo is hij niet langer bevoegd voor Asiel en Migratie. Dat hij zo’n kansen krijgt, heeft hij te danken aan het vertrek van Joachim Coens als voorzitter.

“Ik wil van cd&v weer een partij maken die mensen niet onverschillig laat. In de regering moet je weliswaar samenwerken met anderen, maar ik wil principieel blijven. De bidon water die we al eens bij de wijn deden, zal ik vaker achterwege laten”, vertelt hij in Dag Allemaal.

Sammy’s belangrijkste doel is om een sterk gemeenschapsgevoel te creëren en op te komen voor de werkende mens die zijn factuur op het einde van de maand niet kan betalen. “Er is vandaag te veel individualisering en eenzaamheid”, klinkt het bij Mahdi.

Maar er zijn bij velen ook bedenkingen bij het voorzitterschap van Sammy. Want hoe kan een moslim nu een christelijke partij gaan leiden?

“Als ik zo’n reacties lees, ben ik gekwetst. Bisschop Luc Van Rooy gaf die opmerking en ik vroeg mij af hoe de man kan weten waarin ik geloof, zonder mij te spreken. Concludeert hij dat op basis mijn huidskleur? Mijn vader is moslim, mijn moeder katholiek. Ik ben agnost, maar ik heb wel bepaalde waarden meegekregen van m’n ouders. Naastenliefde, respect voor ouderen, stiptheid, strijden voor rechtvaardigheid. Al wie deze waarden deelt, heeft voor mij een plaats binnen cd&v.

Nieuws247.be