17 °C Antwerp, BE
dinsdag 30 april 2024
17 °C Antwerp, BE
dinsdag 30 april 2024

Marc Van Ranst: “Ze maken er wel werk van”

Marc Van Ranst: “Ze maken er wel werk van”

Foto: DPG Media

Van de ene dag op de andere werd viroloog Marc Van Ranst een BV. Het coronavirus zorgde ervoor dat hij dagelijks op televisie kwam en dat heel Vlaanderen de man kende. Terwijl heel wat mensen sympathie hebben voor de man, zijn er jammer genoeg ook veel haters. Het haten gaat zelfs zover dat hij regelmatig met de dood wordt bedreigd.

Één van zijn bekendste haters was ex-militair Jürgen Conings. Ondertussen is het een jaar geleden dat de man dood werd teruggevonden, maar heel wat haters achten Van Ranst schuldig voor zijn dood.

“In hun ogen heb ik Jürgen Conings vermoord. Een jaar geleden zat ik nu al ruim’n maand in mijn eentje in’n safehouse, na de doodsbedreigingen van die man. Ik ga nooit actief op zoek naar online bedreigingen maar ik krijg ze wel altijd doorgespeeld. Ik kan het allemaal laten gebeuren, wat ik ook een tijd heb gedaan. Maar dat helpt niet”, zegt Van Ranst in Dag Allemaal.

Marc laat het niet zomaar gebeuren en geeft alle bedreigingen steeds aan bij de politie. Maar eerst probeert hij te onderzoeken over het Belgen of Nederlanders zijn die de bedreigingen sturen.

“Ik moet zeggen dat de politie daar altijd ernstig werk van maakt. Zopas werd in Nederland een man ambtshalve opgepakt die op sociale media beweerde een pistool te zullen kopen om mij af te schieten. Da’s eigenlijk terrorisme, hé.”

Nieuws247.be