17 °C Antwerp, BE
vrijdag 21 juni 2024
17 °C Antwerp, BE
vrijdag 21 juni 2024

Alexander De Croo: “hij zaaide haat met platte leugens”

Alexander De Croo: “hij zaaide haat met platte leugens”

Foto: VRT

Alexander De Croo heeft in een gesprek met Humo zwaar uitgehaald naar Theo Francken. Het draait allemaal rond het conflict tussen Israël en Palestina. Wat is er aan de hand?

Toen premier De Croo Israël bezocht haalde Theo Francken zwaar uit richting onze premier: “Onze premier doet niets aan het antisemitisme in België. Hij wil veel Arabische stemmen halen, dus is hij pro Palestina”, klonk het bij de N-VA-politicus op de Israëlische tv. Hoe reageert Alexander De Croo op die uitspraak?

“Ik kan het redelijk goed vinden met Theo, maar toen dacht ik: waar is díé in godsnaam mee bezig?” geeft Alexander De Croo toe in Humo. En dan voegt premier De Croo er nog een duidelijke uitspraak aan toe…

“De Wever boort ons land overal de grond in, maar Francken ging nog een stap verder: hij zaaide haat tegen ons land met platte leugens.” En dan trekt Alexander De Croo één duidelijke conclusie…

“Verwachten we echt dat zulke mensen ons land beter zullen maken?” verwijst Alexander De Croo in Humo naar de aankomende verkiezingen.

Nieuws247.be