10 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024
10 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024

Anke Buckinx: “Dat is gewoon niet haalbaar”

Anke Buckinx: “Dat is gewoon niet haalbaar”

Foto: VTM

Elke ochtend staat Anke Buckinx om 3 uur op. Zij presenteert samen met Sven Ornelis de ochtendshow op JOE en die begint heel vroeg. Met dat vroege opstaan heeft Anke geen probleem, integendeel.

Maar Anke heeft wel een ander groot probleem. Hoewel zij elke dag heel vroeg moet opstaan, gaat ze altijd heel laat gaan slapen.

“Met een gezin is het ook niet echt haalbaar om vroeg in bed te kruipen. Mijn zoontje van vier gaat om acht uur ’s avonds naar bed, mijn dochter om negen uur. Ik zou eigenlijk samen met haar moeten gaan slapen, maar ik ben dan vaak nog te druk bezig met andere jobs die ik nog naast de radio doe. Ik wil ook nog héél even genieten van de rust in huis na een energieke avondspits met de kindjes”, klinkt het in De Morgen.

Uiteindelijk gaat de radiopresentatrice vaak pas slapen om 10 of 11 uur. Maar dan heeft ze wel weinig moeite om in slaap te vallen.

“Ik heb geen rituelen of wat dan ook nodig om in te kunnen slapen. Al heb ik wel de slechte gewoonte om nog wat op mijn gsm te scrollen in bed. Gelukkig heb ik nadien weinig last om in te slapen. Ik hoor zelfs niet wanneer mijn man komt slapen. Ik zou ook echt overal kunnen slapen: in de auto, in het vliegtuig … leg ik mijn ellebogen op tafel, ik kan slapen. Tijdens meetings na mijn radioshow moet ik enorm mijn best doen om niet in slaap te vallen.”

Nieuws247.be