17 °C Antwerp, BE
vrijdag 21 juni 2024
17 °C Antwerp, BE
vrijdag 21 juni 2024

Bart De Wever emotioneel: “dit is bijzonder droevig”

Bart De Wever emotioneel: “dit is bijzonder droevig”

Foto: Photo News

Bart De Wever vreest dat we in Vlaanderen met een groot probleem geconfronteerd worden. Er is iets mis met onze welvaart. De N-VA voorzitter geeft een schrijnend voorbeeld…

Zo houdt een alleenstaande moeder met een leefloon met een kind ten laste (van 2 jaar) netto meer over dan een moeder in een gelijkaardige situatie die werkt tegen een minimumloon van 1.700 euro netto. Met hoeveel moeten die mensen rondkomen?

“In het voorbeeld dat de partij uitwerkte, houdt de werknemer na aftrek van alle kosten goed 1.000 euro over, de leefloner bijna 1.300”, lezen we in Het Nieuwsblad. Drie belangrijke kosten zorgen voor dat verschil…

Vooral het energietarief, de kosten voor kinderopvang en goedkoper internet zorgen voor dat verschil van 300 euro. En zo is het voordeliger om thuis te blijven dan om te gaan werken. En daar wil Bart De Wever dringend hervormingen doorvoeren. Welke voorstellen liggen op tafel?

Twee belangrijke hervormingen moeten die scheve situatie rechttrekken: een beperking van de werkloosheid in de tijd en de verlaging van de kosten op arbeid.

Nieuws247.be