8 °C Antwerp, BE
woensdag 24 april 2024
8 °C Antwerp, BE
woensdag 24 april 2024

Bart De Wever: “hij spuwt in ons gezicht”

Bart De Wever: “hij spuwt in ons gezicht”

Foto: PhotoNews

Bart De Wever heeft in zijn agenda twee dagen met rood omcirkeld: 9 juni en 13 oktober. Heeft de N-VA-voorzitter op die dagen een afspraak met de geschiedenis?

Op beide dagen vinden er verkiezingen plaats en op federaal niveau beseft Bart De Wever dat áls hij iets wil verwezenlijken dat het dan met de PS van Paul Magnette zal moeten gebeuren. Hangt er al magie in de lucht tussen beide toppolitici, polst Dag Allemaal.

“Ik voel het nog niet meteen. Maar ja, tachtig procent van de Walen stemt links, dus daar zal je mee moeten praten”, klinkt het nuchter bij Bart De Wever in het weekblad. Maar valt er wel te praten met de Waalse socialist?

“Het is nog niet zoals in 2020. Toen leek hij mee te gaan in ons verhaal en het land grondig te willen hervormen”, geeft Bart De Wever toe in Dag Allemaal. Maar sindsdien is Magnettes aanpak veranderd…

“Sindsdien blijft hij de Vlamingen in het gezicht spuwen”, zucht Bart De Wever. “In Dag Allemaal zei hij dat Walen liever vissen dan werken.” En spijtig genoeg lijkt er heel wat waarheid in die uitspraak te schuilen…

“Da’s een krasse uitspraak, als ruim één derde van je actieve bevolking niet werkt”, sneert Bart De Wever richting de PS-politicus. 

Nieuws247.be