26 °C Antwerpen, BE
woensdag 22 juni 2022
26 °C Antwerpen, BE
woensdag 22 juni 2022

Bart De Wever: “ik ben een psychologische gulzigaard”

Bart De Wever: “ik ben een psychologische gulzigaard”

Foto: PhotoNews

Herinneren jullie de tijd nog waarin Bart De Wever nog volop van het leven genoot en waarbij eten en alcohol nooit ver weg waren? De oude Bart De Wever is al even van het toneel verdwenen en die heeft plaats gemaakt voor een gezondere versie.

Bart is ondertussen al meer dan tien jaar nuchter en hij loopt marathons alsof het niks is. Bart stopte met drinken op aanraden van de dokter in kader van de afslankkuur die hij ging volgen. En dat was al een behoorlijke uitdaging voor de man.

“Het was aanvankelijk een tijdelijke maatregel, maar toen ik weer mocht drinken, besloot ik om dat niet te doen. Ik ben namelijk een pathologische gulzigaard: zodra je mij één glas geeft, grijp ik gegarandeerd ook een tweede”, bekent hij in Humo.

In het begin was het altijd even moeilijk om de alcohol af te zweren, maar ondertussen is het een vaste gewoonte en ook meteen een zekerheid: Bart zal nooit nog een druppel alcohol aanraken in zijn leven.

Bart had vroeger een enorme wijnkelder, waar hij nu dus nog heel weinig mee is. Hoewel hij vroeger wel wat flessen naar binnen kon werken, hebben de flessen nu een andere functie gekregen. “De rest van die arme flessen worden nu systematisch weggeschonken bij etentjes.”

Nieuws247.be