10 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024
10 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024

“Bart De Wever wordt vuilnisman”

“Bart De Wever wordt vuilnisman”

Foto: PhotoNews

Bart De Wever heeft het verkiezingsprogramma waarmee hij opnieuw burgemeester van Antwerpen wil worden uit de doeken gedaan. De N-VA-topman heeft enkele duidelijke prioriteiten…

“Met stip op één, zo blijkt uit de vele volksvergaderingen die ik wijk per wijk organiseer, staat de properheid van de stad. De frustratie daarover is groot”, benadrukt Bart De Wever in een interview met Gazet van Antwerpen. Maar kon daar niet eerder al iets aan gedaan worden?

“We hebben al van alles geprobeerd. Het aantal pv’s voor sluikstorten is gestegen tot 3.000 per jaar. De wijkpolitie levert daar prachtig werk”, benadrukt Bart De Wever. En er is ook de wekelijkse XL-actie…

“Dan onderzoeken we alle vuilniszakken op sporen van de sluikstorter. Ik heb onlangs twee uur meegelopen”, vertelt Bart De Wever over hoe hij ook zelf als vuilnisman aan de slag ging. Maar leveren die acties resultaten op?

“In die tijd hadden we een tiental sluikstorters bij naam en adres. Maar als onze mensen daar gaan aanbellen, doet er zelden iemand open”, zucht Bart De Wever. Enkel slimme camera’s lijken voorlopig resultaat op te leveren. 

Bart De Wever benadrukt in Gazet van Antwerpen ook dat de boetes voor sluikstorten momenteel te laag zijn. “Sluikstorten moet echt een heel dure grap worden.”

Nieuws247.be