10 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024
10 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024

Celine Van Ouytsel: “Weet niet of ik dat zou kunnen”

Celine Van Ouytsel: “Weet niet of ik dat zou kunnen”

Foto: VTM

Als stagiair-verpleegkundige op een afdeling intensieve zorgen van het UZ Leuven werd ex-Miss België Celine Van Ouytsel meermaals geconfronteerd met patiënten met ernstige brandwonden. Verwondingen waarvan we volgens haar de impact op het slachtoffer niet mogen onderschatten.

“Uiterlijk lijkt het letsel door brandwonden soms oppervlakkig, maar dat is het zeker niet. Bovendien is het ook een stukje identiteit dat je verloren bent. Brandwonden kunnen een zeer grote impact hebben op het mentale welzijn van de patiënt”, vertelt Celine in Gazet van Antwerpen. “Gelukkig is de wetenschap al tot mooie dingen in staat. Denk maar aan huidtransplantatie. Ook dat heeft me verrast”, zegt ze.

Daarnaast was Celine ook onder de indruk van de ingesteldheid van de patiënten. “Ondanks alle ellende bleven ze vriendelijk. Ik weet niet of ik dat zou kunnen”, zegt de tv-persoonlijkheid. “Al merkte ik ook dat het veel deugd deed om hun hart te luchten. Het merendeel van de mensen wou wel niet voor de camera komen, wat begrijpelijk was.”

Nieuws247.be