13 °C Antwerp, BE
donderdag 2 mei 2024

Charleroi als enige zonder puntenverlies

De wedstrijd Charleroi-Antwerp was vanaf minuut één een wedstrijd op leven en dood. Antwerp wou héél graag met drie punten naar huis, maar de inzet van Charleroi was hoog: de leidersplaats in 1A behouden. Dankzij het verlies van Beerschot kon Charleroi als enige leider in 1A worden, maar dan moest het wel winnen tegen Antwerp.

Dat kwam van in het begin van de wedstrijd al sterk aanzetten, maar toch was het Shamar Nicholson die er na een goed kwartier 1-0 van kon maken.
Amper enkele minuten grijpt de VAR in na een overtreding van Birger Verstraete. Een overtreding op de enkel van Marco Ilaimaharitra levert Verstraete rood op, Antwerp moet met 10 verder in een toch wel snedige wedstrijd.
Toch slaagt Charleroi er pas in om in blessuretijd de 2-0 vast te leggen, opnieuw een doelpunt van Shamar Nicholson .

De drie punten zijn binnen, Charleroi als enige leider in 1A en na vier wedstrijden nog niet één punt verloren. Binnen twee weken moet Charleroi naar Zulte-Waregem dat zesde staat in de rangschikking.