26 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 juni 2022
26 °C Antwerpen, BE
donderdag 23 juni 2022

Chris Van Tongelen: “Ik ga elke maand op vakantie”

Foto: VTM

Het leven wordt duurder. Heel wat producten uit de winkel kennen prijzen van ongeziene hoogte, maar ook de benzine en elektriciteitsprijzen swingen de pan uit. Iedereen let steeds meer op waaraan hij of zij zijn geld uitgeeft en er wordt steeds meer nagedacht over de belangrijke uitgaven.

Ook acteur en zanger Chris Van Tongelen merkt dat de prijzen serieus zijn opgeslaan. Maar hij heeft altijd spaarzaam met zijn geld weten omgaan. “Van thuis leerde ik dat je beter niet alles gelijk opsoupeert. Zo loont het om als kind niet elke dag snoep te komen en kan je dat geld investeren in iets waar je jaren plezier aan zal beleven”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Chris probeert zijn verdiende geld goed te investeren, zoals in vastgoed. Samen met zijn broer en buurman heeft hij vorig jaar een wijngaard aangelegd. En toch is het niet de bedoeling om daar ook echt geld mee te verdienen.

Aan vakanties, daar geeft Chris dan wel weer graag zijn geld uit. “Omdat ik geloof in een leven voor de dood probeer ik elke maand op vakantie te gaan. Een verlengd weekend volstaat om de batterijen op te laden.”

Chris had wel wat spaargeld aan de kant staan. Geld dat jammer genoeg is opgebruikt tijdens de coronacrisis. “Er kwam toen nauwelijks zaad in het bakje en we bouwden dan net aan een ecohuis. Gelukkig, anders had ik nu een meerprijs van 25% aan mijn broek door de duurdere bouwmaterialen. Mijn huis is in waarde gestegen, zonder er iets voor te moeten doen.”

Nieuws247.be