13 °C Antwerp, BE
vrijdag 24 mei 2024
13 °C Antwerp, BE
vrijdag 24 mei 2024

Davina Simons: “De media neemt niet altijd voldoende verantwoordelijkheid”

Dat is een belangrijke taak voor hen

Foto: VTM

Het is niet eenvoudig om mensen als Sven Pichal en Jan Van Hecke te moeten verdedigen wanneer die schuldig worden bevonden aan zedenfeiten. Maar niet alleen de daders krijgen het zwaar te verduren op sociale media, ook de advocaten die hen moeten verdedigen.

Een van die advocaten is Davina Simons. Zij heeft zowel de zaak van Sven Pichal als van Jan Van Hecke onder haar hoede. Beide zaken kunnen rekenen op veel media-aandacht.

“Dat is soms heftig. Je wordt onder vuur genomen, er komen kritieken. Ik krijg ook dreigmails of nare opmerkingen op sociale media. Ik probeer dat niet te laten binnenkomen. Ik geef zelden een interview in het justitiepaleis. Ik zeg ‘Geen commentaar’ en loop door, want ik kom ook maar gewoon mijn job doen, hè. Ik geef alleen toelichting als het in het belang van mijn cliënt is, of als het nuttig is om iets toe te lichten”, zegt Davina in Nina.

Davina probeert op te letten met wat ze zegt, want ze weet dat ze zichzelf daar niet populair mee maakt. Al is het voor haar geen prioriteit om populair te zijn.

“Wel vind ik dat we de mensen correct moeten informeren. Daar nemen media niet altijd voldoende verantwoordelijkheid in en daar is voor justitie ook nog een belangrijke taak weggelegd.”

Nieuws247.be