15 °C Antwerp, BE
vrijdag 24 mei 2024
15 °C Antwerp, BE
vrijdag 24 mei 2024

Davina Simons: “Ik weiger niks op basis van het soort zaak”

Iedereen kan bij haar terecht

Foto: VTM

Als advocaat word je natuurlijk vaak geconfronteerd met erg situaties. Het is dan ook niet abnormaal als sommige situaties door je hoofd blijven spoken en wanneer je die niet kan loslaten. Al is het advocaat beter wanneer je dat wel kan.

“Ik word elke dag geconfronteerd met heel erge dingen. Ik móét dus afstand bewaren, en de knop omdraaien. Dat kan ik gelukkig supergoed. Ik ga in mijn bed liggen en ik slaap. Maar uiteraard houdt elke zaak me bezig. Onlangs verdedigde ik een meisje dat verkracht was en de dader was vrijgesproken. In beroep is hij toch veroordeeld. Dat gaf zoveel voldoening. Andersom kan dat ook, wanneer iemand wordt vrijgesproken en zijn of haar leven weer kan oppikken. Dáár doe ik het voor”, zegt ze in Nina.

Natuurlijk wordt de topadvocate ook geconfronteerd met mensen die zo goed als onverdedigbaar zijn. Maar zo’n zaken weigert Davina niet per se.

“Ik weiger niks op basis van het soort zaak. Iedereen mag met alles bij mij aankloppen. Wel moet er een bepaald vertrouwen zijn, en dienen we op dezelfde lijn te zitten. Als jij morgen naar mij komt omdat je iets fouts hebt gedaan, dan bekijken we samen hoe we het gaan aanpakken. Maar als jij iets blauw vindt terwijl het overduidelijk rood is? Dan wordt het moeilijker.”

Nieuws247.be