19 °C Antwerp, BE
donderdag 14 september 2023
19 °C Antwerp, BE
donderdag 14 september 2023

Dodentocht moet parcours inkorten

Hoe kan dat?

Foto: Pexels.com

Het ongeloof bij de organisatoren van de Dodentocht in Bornem is groot: zij worden verplicht om het parcours dit jaar met 1/3e in te korten.
Het was kiezen tussen de pest en de cholera: inkorten of het feest ook dit jaar annuleren. Na twee geannuleerde edities omwille van corona, zagen de organisatoren een last-minute annulatie niet zitten en dus zal de Dodentocht dit jaar ‘slechts’ 65 km lang zijn.

“Een hittegolf komt onze richting uit. Dit maakte dat FOD Volksgezondheid, politie, brandweer, gemeente Bornem en wij als organisatie rond de tafel zaten. We kregen een negatief advies voor de organisatie van de volledige 100 Km Dodentocht”, laten de organisatoren via hun sociale media weten.

“Ondanks het negatief advies om geen volledige 100Km te mogen organiseren, beslissen we als organisatie om het evenement niet te annuleren. Het eerste deel van de 100Km tocht speelt zich ‘s avonds en ‘s nachts af. Maar door het opgelegde einduur van 13 uur door FOD Volksgezondheid kunnen we niet anders dan de tocht met één derde in te korten”, klinkt het verder.

Een beslissing waar het gros van de deelnemers niet blij mee is. Vooral de lopers en de ervaren snelwandelaars zouden de 100km perfect kunnen afleggen. De eerste deelnemers komen namelijk ’s morgens vroeg al toe. Dat ook zij dit jaar niet de kans krijgen om de volle 100km te doen, zorgt op de sociale media voor boze reacties.

Nieuws247.be