26 °C Antwerpen, BE
dinsdag 15 maart 2022
26 °C Antwerpen, BE
dinsdag 15 maart 2022

ENGIE wordt de grootste groene energieleverancier in België: 1 miljoen klanten gaan voor groen

Foto: Pixabay

ENGIE wordt de grootste groene energieleverancier in België: 1 miljoen klanten gaan voor groen

ENGIE heeft zich gehouden aan zijn belofte om 1 miljoen residentiële klanten te voorzien van 100% groene Belgische energie. Dit betekent dat meer dan een derde van zijn klanten kosteloos is overgeschakeld op groene energie. Engie wordt hiermee de grootste groene leverancier in het land en behaalt de doelstelling die begin dit jaar werd opgesteld. Dit maakt het mogelijk om de uitstoot van 600.000 ton CO₂ per jaar te vermijden[1], wat overeenkomt met de jaarlijkse uitstoot van 300.000 dieselauto’s[2].

Thierry Saegeman-CEO van ENGIE Benelux: “De transitie naar koolstofneutraliteit is een uitdaging voor ons allemaal. Voor ENGIE als elektriciteitsproducent, maar ook als leverancier van onze klanten, die zich steeds meer bewust worden van de rol die zij kunnen spelen in deze transitie. Wij zijn trots dat wij de grootste leverancier van hernieuwbare energie in het land zijn, met 40% van de huishoudens die van groene en Belgische energie worden voorzien. Wij zetten onze inspanningen in deze richting voort en willen de voorkeurspartner van onze klanten zijn om samen te slagen in de energietransitie.”

De ENGIE Groep heeft zich geëngageerd om tegen 2045 koolstofneutraal te zijn. In België is het bedrijf al de grootste producent van hernieuwbare energie met 850 MW geïnstalleerd vermogen[3] en heeft het sterke ambities voor 2030: 1.000 MW aan windenergie op het land, 1.000 MW aan offshore windenergie en 250 MW aan zonne-energie.

Bovendien wil ENGIE zijn 2,7 miljoen klanten, waaronder 2,4 miljoen huishoudens, helpen om de stap richting een koolstofneutrale toekomst te zetten door minder en beter te verbruiken. Gedecentraliseerde energieoplossingen, zoals de installatie van zonnepanelen en efficiënte verwarmingstoestellen, maken deel uit van deze inspanningen. Voor de energie die zijn klanten niet zelf hebben kunnen produceren of besparen, biedt ENGIE hernieuwbare energie van Belgische oorsprong aan.

Vandaag levert ENGIE groene en Belgische energie aan 1.000.000 klanten, d.w.z. 40% van zijn residentiële klanten. De 100% Belgische en groene oorsprong wordt gecertificeerd door garanties van oorsprong onder controle van de CREG.
Het jaarlijkse verbruik van deze klanten vertegenwoordigt een volume van 3 TWh en maakt het mogelijk de jaarlijkse uitstoot van 600.000 ton CO₂ te vermijden, d.w.z. het equivalent van 300.000 personenwagens met dieselmotor van de weg te halen.

Nieuws247.be