10 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024
10 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024

“Filip wordt aanzien als een superkoning”

“Filip wordt aanzien als een superkoning”

Foto: DPG Media

Koning Filip en koningin Mathilde mochten het Nederlandse koningspaar ontvangen tijdens een officieel staatsbezoek, en koning Willem-Alexander liet zich vol lof uit over koning Filip…

“Ik ben ontzettend trots op mijn collega: hij is een echte Belg. Overal waar we kwamen — in Antwerpen, Brussel, Charleroi — wordt hij gezien als een superkoning die het land bij mekaar houdt”, klinkt het vol lof bij de Nederlandse koning Willem-Alexander over onze vorst.

“Iedereen is trots op hem”, voegt Willem-Alexander eraan toe. “Als je ziet hoe de bevolking hem beschouwt als symbool van eenheid en continuïteit, waar de monarchie voor staat, dan denk ik dat hij het fantastisch doet.” En hoe doet koningin Mathilde het?

“Geweldig”, aldus de Nederlandse koningin Máxima op de vraag hoe Mathilde het doet als koningin. “Ik kan alleen onderschrijven wat mijn man zegt. Ze (Filip en Mathilde, red.) zijn een team. Zoals wij ook een team zijn”, lezen we in Het Laatste Nieuws hoe de Oranjes denken over ons vorstenpaar.

Nieuws247.be