14 °C Antwerp, BE
vrijdag 24 mei 2024
14 °C Antwerp, BE
vrijdag 24 mei 2024

Frank Deboosere brengt slecht nieuws: “het kan nog erger”

Frank Deboosere brengt slecht nieuws: “het kan nog erger”

Foto: VRT

Terwijl Zuid-Europa kreunde onder de hitte en de aanhoudende droogte, kenden wij een erg natte lente. En Frank Deboosere is duidelijk in zijn analyse… Kan het nog erger?

“Dit jaar was de weerkundige lente in Ukkel al goed voor ruim 200 mm, en als de maand mei geen te felle bokkensprongen maakt, komen we uit op zo’n 250 mm”, vertelt weerman Frank Deboosere in Het Nieuwsblad. Ook qua zonneschijn was het povertjes gesteld…

De lente zal ook iets minder zonnig verlopen zijn dan normaal met zo’n 450 uur zonneschijn in plaats van 500 gemiddeld. Al kan het nog erger…

In 2013 kregen we amper 386 uur zon in de lente, dus het kan nog een stuk erger, benadrukt Frank Deboosere in Het Nieuwsblad. Maar waarom blijft dit weer zo lang aanhouden?

“Wel is het zo dat de kans vandaag groter is dan vroeger dat we langere tijd in hetzelfde weerpatroon blijven hangen. Vroeger diende zich om de paar dagen een nieuw patroon aan, nu hebben die patronen precies de neiging om langere tijd aan te houden”, verduidelijkt Frank Deboosere in Het Nieuwsblad.

Nieuws247.be