9 °C Antwerp, BE
maandag 29 april 2024

Genk met man minder tegen Oostende

KRC Genk had gehoopt om maandagavond de drie punten thuis te kunnen houden tegen KV Oostende, maar al na amper 3 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong dankzij een doelpunt van Cameron McGeehan. KRC Genk liet het hoofd echter niet hangen en Paul Onuachu trapte al na 5 minuten de gelijkmaker binnen. Jess Thorup, de nieuwe coach van KRC Genk, maanden zijn mannen aan om snel op zoek te gaan naar de 2-1, maar pas in de tweede helft lukte dat alweer na een penalty genomen door Onuachu. Die kwam er na lang talmen van de scheidsrechter nadat Genk aangaf dat McGeehan de bal met de arm had geraakt.

Een zware overtreding van Bastien Toma zorgde ervoor dat Genk met z’n tienen verder moest. Oostende met een man meer dus, de kustploeg voerde de druk serieus op, maar het zou tot ongeveer tien minuten van het einde duren vooraleer Makhtar Gueye er 2-2 van kon maken.

Oostende met één punt naar huis dus, Genk al bij al tevreden dat het heeft kunnen standhouden met één speler minder.