26 °C Antwerpen, BE
zaterdag 16 april 2022
26 °C Antwerpen, BE
zaterdag 16 april 2022

Gunther Levi denkt nog lang niet aan stoppen

Foto: DPG Media

Gunther Levi is dagelijks te zien in ‘Familie’ op VTM. Een rol die hij ondertussen al meer dan 20 jaar voor zijn rekening neemt. Samen met Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe, die de bomma en Albert spelen, is hij één van de acteurs die al het langste meegaan in de reeks. En als het van Gunther afhangt, evenaart hij dat record van Annie en Ray met plezier. “Al besef ik dat het niet iedereen gegund is om zo oud, en vitaal zo oud te worden. Als je in een schommelstoel gaat zitten de dag dat je met pensioen bent denk ik dat je leven snel gedaan is. Ik doe mijn job graag. Waarom zou ik die niet uitoefenen tot de dag dat ik sterf”, zegt Gunther in Primo.

Binnen vijf jaar wordt Gunther 50 en hij beseft maar al te goed dat de helft van zijn leven er al op zit. Maar de zanger zit nog boordevol plannen en dromen. “Ik zie mezelf nog wel deeltijds wonen op een plek waar het in de winter warmer is dan hier en dan in de zomer deeltijds aan onze Belgische kust. Spanje, Portugal, Griekenland… gelijk waar het in het najaar maar niet zoveel regent als bij ons.” Naast zijn rol in ‘Familie’ en #LikeMe is Gunther ook aan het werk in de modezaak van zijn vrouw Charlotte. Daardoor kreeg hij tijdens de coronacrisis weinig tijd om na te denken. “Maar om eerlijk te zijn: de eerste weken van de lockdown vond ik niet zo erg. Ik heb snel mijn draai gevonden tijdens het begin van de pandemie. Ook al omdat het mooi weer was.”

Gunther is een graag geziene man op de set van onder andere ‘Familie’. Zo heeft actrice Martine Jonckheere, die zijn tv-moeder speelt in de reeks, alleen maar lof voor haar tv-zoon en heeft ze Gunther zien evolueren als acteur doorheen alle jaren dat ze samen hebben gespeeld. Een compliment dat Gunther vlijt. “Ik denk dat je als mens continu groei in alles wat je vaak doet. Zo sta ik bijvoorbeeld als zanger anders op een podium dan toen ik pas kwam piepen. De beste manier om een stiel volledig onder de knie te krijgen, is er elke dag een beetje beter in worden.”

Wijze woorden, Gunther!

Nieuws247.be