15 °C Antwerp, BE
vrijdag 24 mei 2024
15 °C Antwerp, BE
vrijdag 24 mei 2024

Het weer: “Kans op onweer en rukwinden”

Geen goed nieuws voor de landbouw .

Foto: Pexels.com

Hoewel in delen van het land op dit ogenblik de zon schijnt, gaat het vandaag een dag met slecht weer worden. Jill Peeters en Sabine Hagedoren waarschuwen dan ook voor rukwinden en kans op onweer.

Na het prachtige weekend komen de aprilse grillen opzetten en dat is geen goed nieuws voor wie deze week in de tuin hoopte te werken. Maandag trekt een intense buienlijn over ons land en die brengt niet veel goeds met zich mee. We mogen ons aan een stevig wind verwachten, met zelfs rukwinden tot 90 kilometer per uur. Reken daarbij nog de kans op onweer en (korrel)hagel en je weet dat het geen leuke dag gaat worden. In de Ardennen is er zelfs kans op smeltende sneeuw. Vandaag moeten we tevreden zijn met 11 graden en dat blijft zo de volgende dagen. Ook de nattigheid blijft….

Tot en met donderdag blijft het herfstweer aanhouden, de aprilse grillen komen eens in april en het is uitkijken naar meer zon. Die komt er zeker en vast, maar eerder pas naar het einde van de week toe. In de nacht van woensdag op donderdag moeten we trouwens rekening houden met vorst aan de grond. En wie hoopt op beterschap, die moeten we teleurstellen. Ten vroegste binnen twee weken mogen we ons weer aan temperaturen van 15 graden (en warmer) verwachten.

Nieuws247.be