21 °C Antwerp, BE
vrijdag 19 juli 2024
21 °C Antwerp, BE
vrijdag 19 juli 2024

Hier droomt Sven De Ridder van

Hier droomt Sven De Ridder van

Foto: Fonny Gijsels

Sven De Ridder mag in zijn carrière terugblikken op verschillende glansrollen in het theater of op het scherm. Maar er is één ding dat hij nog absoluut wil gedaan hebben.

Sven De Ridder zal je dikwijls zien in een rol waar toch een bepaalde humor inzit. Met dat imago wil hij op een bijzondere manier breken. “De wens om zelf een film te maken en te regisseren. Al ettelijke jaren ben ik bezig met het scenario. Het wordt totaal iets anders dan wat men van mij gewoon is. Het verhaal is helemaal niet komisch.”, vertelt hij aan ‘De Morgen’. Integendeel. Sven is zelf gelovig en wil dit ook in zijn film verwerken. “Het heeft zelfs een religieuze en paranormale insteek.”, gaat hij verder.

Hij is al verschillende jaren aan het sleutelen aan het scenario. Door zijn drukke agenda is er gewoonweg niet altijd om er aan verder te werken. En misschien is er wel een reden waardoor het zo lang duurt. “Voor het hoofdpersonage, een man van achterin de vijftig, had ik al een paar acteurs in gedachten, maar Marc Punt (filmproducent) zei: ‘Waarom wacht je niet tot je die leeftijd hebt om zelf die rol te spelen?’

Wie weet brengt hij binnen tien jaar dus zijn eigen film uit met zichzelf in de hoofdrol. En het mag ook nog even duren van Sven De Ridder wat één ding weet hij nu al zeker. “Ik wil die film echt maken zoals ik het wil. Want als je tegenwoordig fictie maakt voor televisie bijvoorbeeld, gaan daar zoveel stemmen over die allemaal hun eigen inbreng willen dat het sowieso een compromis wordt en dat wil ik niet. Voor dat project wil ik dat niet.”, besluit hij nog.

Nieuws247.be