26 °C Antwerpen, BE
dinsdag 15 maart 2022
26 °C Antwerpen, BE
dinsdag 15 maart 2022

JBC zorgt voor een warme kerst voor iedereen

Foto: JBC

Kerst belooft dit jaar voor iedereen een warme periode te worden. Aanstaand weekend doneert het Belgische familiebedrijf JBC bij iedere aankoop in een van zijn winkels of in de webshop €1 aan VRT’s De Warmste week en Vivacité’s Viva for Life. Niet toevallig koos JBC voor deze nobele solidariteitsacties. Het thema ‘Kunnen zijn wie je bent’ (De Warmste Week) en de problematiek rond intergenerationele armoede in Wallonië (Viva for Life) sluiten perfect aan bij het gedachtegoed van JBC.

Het Belgische label JBC weet als geen ander hoe belangrijk het is om iedereen zichzelf te laten zijn en gelijk te behandelen. In het verleden zette het modebedrijf bewust in op gendergelijkheid, zo wonnen ze in oktober nog de X² Award als het meest vooruitstrevende bedrijf op het vlak van gendergelijkwaardig ondernemen, work-life balance en andere sleutelpunten, en schakelden ze in augustus over van een jongens- en meisjesafdeling naar een kinderafdeling in alle winkels.

Het centraal thema van de Warmste Week ‘Kunnen zijn wie je bent’ ligt JBC dan ook nauw aan het hart. Dit jaar krijgen jongeren de stem in De Warmste Week. Uit onderzoek van de VRT-studiedienst blijkt dat veel jongeren verontrust zijn over de toenemende intolerantie en polarisering in onze samenleving. Wel zijn ze bereid om ervoor in actie te komen. Zo blijkt dat 7 op 10 jongeren zich vandaag het liefst wil inzetten voor “een wereld waarin iedereen zich goed in zijn vel voelt” (76%) en “een wereld waar iedereen de vrijheid heeft te zijn wie men is of wil zijn” (72%).

JBC steunt De Warmste Week dit weekend (18/12 – 19/12) door per aankoop €1 te storten aan het goede doel. Gebaseerd op de verkoopcijfers van het weekend voor Kerst in 2020, kan dit oplopen tot een indrukwekkend bedrag van €50.000 in totaal.

Kerst is voor velen jammer genoeg nog geen periode van genegenheid en gezelligheid. Wil jij alle families, net als JBC, een warm hart toedragen? Bezoek tijdens je kerstshopping dan zeker een van de JBC ketens of de webshop. Zo draag jij je steentje bij en maak je de kerstperiode voor iedereen ietsje warmer.

Nieuws247.be