11 °C Antwerp, BE
zaterdag 4 mei 2024

KV Kortrijk klopt rode lantaarn Moeskroen met 3-0

KV Kortrijk is er zondag in geslaagd om Excelsior Moeskroen met 3-0 te kloppen. Daarmee heeft Kortrijk z’n eerste overwinning met thuispubliek in het stadion beet. Bijna 3.000 supporters genoten van een beladen wedstrijd. Zowel Kortrijk als Moeskroen probeerden de eerste goal te maken, kwestie van met een goed gevoel de wedstrijd verder te zetten en hoop te putten dat het mogelijk is.

Rond het half uur mocht de scheidsrechter Van Damme zijn rode kaart bovenhalen omwille van een vuile actie van Jean Onana, die na tussenkomst van de VAR geel omzette naar rood nadat Onana op de enkel van Mboyo stond. Voor Moeskroen een ramp, zij moesten meer dan een uur met z’n tienen verder. Kortrijk voerde met de numerieke overmacht de druk op tegen een zwak spelend Moeskroen.

Pas rond het uur slaagt Kortrijk erin om de scoren: Ilombe Mboyo en Gilles Dewaele maken allebei een doelpunt in een tijdspanne van 3 minuten. Eric Ocansey zou in de 80ste minuut de 3-0 op het bord zetten, ware het niet dat het doelpunt afgekeurd werd voor buitenspel. De VAR heeft zet de fout uiteindelijk recht.
Moeskroen is een geslagen hond en moet de laatste tien minuten zelfs met 9 verder na een tweede gele kaart voor Deni Hocko. En het thuispubliek van Kortrijk viert coronaproof feest en ziet Kortrijk naar de derde plaats in de rangschikking klimmen.