26 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 april 2022
26 °C Antwerpen, BE
zaterdag 9 april 2022

Met deze energietips bespaar je geld

Foto: Pixabay

Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne is het belangrijker dan ooit dat we slim omgaan met onze energie. Alleen zo kunnen we Oekraïne meer steunen en worden we steeds minder afhankelijk van gas en olie uit Rusland.

Niet alleen de overheid en de bedrijven kunnen hierbij helpen, maar ook jij kan dat. Wij delen graag enkele tips met jullie om zuinig om te springen met onze kostbare energie.

  • Zet de verwarming een graad lager. Wist je dat je zo tot 240 euro per jaar kan besparen.
  • Zet de verwarming een uur vroeger op nachtstand: De warmte blijft nog lang genoeg hangen tot je het huis verlaat, of tot je onder de wol mag kruipen
  • Let op energievreters: onze huishoudtoestellen zijn onmisbaar, maar er zijn er ook enkele die veel energie vreten. Wil je een nieuw toestel kopen? Hou dan zeker rekening met het energielabel
  • Verplaats je slim: moet je een korte afstand afleggen? Kies dan voor wandelen, de step of de fiets. Het is niet alleen goedkoop, maar ook erg duurzaam.
  • Kook op een slimme manier: Kies simpelweg voor de microgolf om iets op te warmen. Die verslindt tot 4 keer minder energie dan inductie op een gasvuur.

Wil je meer uitleg bij de tips? Surf dan naar www.ikhebimpact.be en ontdek hoe ook jij je steentje kan bijdragen.

Nieuws247.be