23 °C Antwerp, BE
maandag 15 juli 2024
23 °C Antwerp, BE
maandag 15 juli 2024

Ook persoonlijke vernedering voor Alexander De Croo

Ook persoonlijke vernedering voor Alexander De Croo

Foto: DPG Media

Alexander De Croo en Open VLD zijn de grote verliezers van de verkiezingen. Maar één cijfer komt bijzonder hard binnen bij de premier: zijn score in thuisgemeente Brakel. Dit moet enorm veel pijn doen. Wat is er aan de hand?

Ook in zijn eigen Brakel moest premier Alexander De Croo een zware klap incasseren: “Brakel is bijna eigendom van de clan, van de familie De Croo”, benadrukt politiek journalist Karel Lattrez in Het Laatste Nieuws. “Dit is een gigantische afstraffing.” Nochtans was de dag goed begonnen…

Alexander De Croo was ’s morgens met de fiets nog naar de bakker gegaan voor het ontbijt te halen voor het gezin en dronk na het stemmen in café ’t Bierpotje nog zijn eerste pint. Maar nadien ging het bergaf en mogelijk bleef het bij die ene pint. Of net niet. Hoe reageerde vader Herman De Croo op de zware nederlaag?

“Het zijn geen gunstige cijfers”, had Herman De Croo eerder op de dag al zijn mening gegeven over de dramatische resultaten van de liberale partij. En dan maakt vader De Croo zich één opvallende bedenking…

Herman De Croo vindt het ‘eigenaardig’ dat het harde werk van zijn zoon Alexander De Croo niet weerspiegeld wordt in de resultaten.

Nieuws247.be