10 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024
10 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024

Paniek in regering: “alles is ontploft”

Paniek in regering: “alles is ontploft”

Foto: VRT

Het loopt grondig fout in de federale regering. Hoe is de Vivaldi-coalitie zo kunnen ontsporen? Eén ding wordt pijnlijk duidelijk…

Vreemd genoeg was de pandemie die de regering samenbracht en toen bleven de rangen gesloten, maar toen de energiecrisis eenmaal losbarstte gingen de poppen aan het dansen en kwamen de barsten. 

“Er is nooit een hechte band geweest”, benadrukt politicoloog Carl Devos in Het Laatste Nieuws. Spanningen door Georges-Louis Bouchez, spanningen door de groenen en de kernuitstap, Paul Magnette van de PS als ‘schaduwpremier’,… En dan is er nog één belangrijk punt dat een cruciale rol speelt in alle onenigheid…

“De peilingen duwen veel partijen in paniekmodus. Voor Open Vld, CD&V en de groenen zijn ze zeer slecht en de extremen staan op winst”, haalt Carl Devos aan als grootste probleem. En dan was er die ene druppel die de emmer deed overlopen..

“Het is ‘money time’”, benadrukt de politicoloog in Het Laatste Nieuws die voorspelt dat na de zomer iedereen in verkiezingsmodus gaat .”Dus als er nog wat te gebeuren staat is het nu – en net op dat moment ontploft – totaal onvoorzien – zo’n visa-affaire”, aldus Carl Devos in Het Laatste Nieuws. “Alle negatieve energie komt boven en elke regeringspartij vecht voor een half procentje meer in de volgende peiling.”

Nieuws247.be