Er is de voorbije jaren wel wat veranderd in de culinaire wereld. Heel wat chef proberen nu in hun eigen producten te voorzien zoals een eigen groentetuin, eigen boomgaard, eigen kippen. Maar Peter Goossens vindt het bullshit.
“Het is praktisch en financieel gewoon niet haalbaar voor een restaurant van enige omvang. Je moet eens komen kijken naar de leveringen in Hof van Cleve: dat zijn elke ochtend kisten groente, kísten! Je moet een groot, duur en arbeidsintensief systeem opzetten als je elke dag vijftien kroppen salade nodig hebt”, zegt hij in Humo.
De voorbije jaren heeft Peter ook een grote evolutie gezien in wat er wordt gegeten in Vlaanderen. Dat kan ook bijna iet anders.
“Mensen eten anders dan vroeger. Dat heeft te maken met hoe de sociologie van een bevolking evolueert. Vroeger hadden veel mensen een fysiek beroep, en hadden ze dus veel kracht nodig. Nu zit iedereen achter een computer, en is het dieet geschakeerder. We zijn in Vlaanderen lichter gaan eten.”