11 °C Antwerp, BE
vrijdag 19 april 2024

Rode Duivels winnen dankzij één man: Romelu Lukaku

Een ondermaatse wedstrijd van de Rode Duivels, dat mogen we besluiten na het aanschouwen van 90 minuten voetbal van onze nationale trots tegen IJsland. Hoe groot de vreugde ook was nadat Romelu Lukaku na 9 minuten al 0-1 scoorde, des te groter was de ontnuchtering toen IJsland 7 minuten later al gelijk maakte.

Dat België won hebben de Rode Duivels aan één man te danken: Lukaku. Die mocht in de 38ste minuut een strafschop binnentrappen en de eindstand vastleggen. Want in ruim 50 minuten speeltijd zou er niet één doelpunt vallen. Het was een slaapverwekkende vertoning, één of snel te vergeten.

En toch is er ook goed nieuws: Engeland verloor van Denemarken waardoor de Rode Duivels de rangschikking in de Nations League weer aanvoeren.