6 °C Antwerp, BE
dinsdag 16 april 2024

Rode Duivels winnen met 5-1 van IJsland

Ondanks het feit dat de Rode Duivels dinsdagavond al na 10 minuten op achterstand kwamen na een toch wel ongelukkig doelpunt van IJsland, hebben zij het hoofd niet laten hangen en gedaan wat van hen verwacht werd: scoren. Tegen IJsland werden er meer doelpunten verwacht dan tegen Denemarken afgelopen weekend.

De Rode Duivels zetten al snel de puntjes op de i met een doelpunt van Axel Witsel in de 13e minuut. Amper 4 minuten later zette Michy Bashuayi de 2-1 op het bord. Ondanks de inzet van het Belgische elftal slaagden zij er niet in om nog voor de rust meer zekerheid in te bouwen. Het zou tot de 50ste minuut duren vooraleer Dries Mertens na een corner de stand op 3-1 zou brengen.

Eén Rode Duivel kon dinsdagavond twee keer scoren: Batshuayi maakte er in de 69ste minuut 4-1 van. De kers op de taart kwam er in de 70ste minuut met een doelpunt van Jeremy Doku. De 5-1 werd meteen ook de eindstand.