21 °C Antwerp, BE
vrijdag 19 juli 2024
21 °C Antwerp, BE
vrijdag 19 juli 2024

Ruzie tussen Conner Rousseau en Bart De Wever?

Ruzie tussen Conner Rousseau en Bart De Wever?

Foto: Photonews

Het gonst van de geruchten dat Bart De Wever en Conner Rousseau zinnens zijn samen te gaan regeren na de verkiezingen van 2024, maar nu lekt er opvallend nieuws uit over de politieke zwaargewichten. Hebben ze ruzie?

De ‘bromance’ tussen Bart De Wever en Conner Rousseau is genoegzaam bekend, maar of de twee ook daadwerkelijk een coalitie zullen vormen tussen N-VA en Vooruit lijkt plots heel wat minder vanzelfsprekend na enkele duidelijke uitspraken van het duo…

Zo liet Bart De Wever noteren dat de partij die op lokaal niveau een coalitie vormt met de PVDA zichzelf uitsluit voor een coalitie met zijn N-VA: “Daar ga ik na de verkiezingen zeer principieel in zijn”, klonk het in ‘De Tafel van Gert’ bij Gert Verhulst. Maar ook Conner Rousseau spreekt duidelijke taal..

“Als N-VA beslist om ergens samen te besturen met Vlaams Belang breek ik elke coalitie tussen Vooruit en N-VA af”, liet Conner Rousseau eerder al noteren. En dan lijken beide kemphanen nu al stevige eisen te stellen voor een coalitie op Vlaams of federaal niveau. Want één ding is duidelijk…

In enkele gemeenten bestuurt het extreemlinkse PVDA al in coalities met Vooruit en Groen en de huidige peilingen maken het haast onmogelijk dat Vlaams Belang na de gemeenteraadsverkiezingen niet in enkele gemeentebesturen aan het roer zal komen.

Nieuws247.be