17 °C Antwerp, BE
vrijdag 21 juni 2024
17 °C Antwerp, BE
vrijdag 21 juni 2024

Ruzie tussen Vincent Van Quickenborne en Alexander De Croo?

Ruzie tussen Vincent Van Quickenborne en Alexander De Croo?

Foto: Photo News

Alexander De Croo en Vincent Van Quickenborne vormden een stevig duo in de federale regering, maar nu blijkt dat er een breuk is ontstaan tussen beide politici. Nog méér ruzie aan de top van Open VLD?

Kort na het ontslag van Vincent Van Quickenborne als minister van Justitie besloot ook Bart Somers zijn ontslag aan te bieden als minister. Premier De Croo zou razend zijn…

Zelfs zijn relatie met ‘buddy’ Van Quickenborne zou nu onder druk staan. Dat werd pijnlijk duidelijk toen de lijsttrekkers in West-Vlaanderen moesten worden aangeduid. 

Tijdens het provinciaal congres van de liberalen werd Bruggeling Jasper Pillen unaniem aangeduid als kopman voor de Vlaamse lijst. Maar Vincent Van Quickenborne had veel meer moeite om de federale lijst te kunnen trekken. En daar was één duidelijke reden voor…

Vincent Van Quickenborne kwam enorm verzwakt uit dat congres aangezien hij slechts 61 procent van de stemmen achter zich kreeg. “Volgens partijbronnen omdat hij geen expliciete steun kreeg van de partijtop, zijnde Alexander De Croo”, lezen we in Het Nieuwsblad.

Nieuws247.be