10 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024
10 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024

Steven Van Gucht onthult duurste infectieziekte: “en er bestaat geen medicatie voor”

Steven Van Gucht onthult duurste infectieziekte: “en er bestaat geen medicatie voor”

Foto: Play4

Steven Van Gucht pakt uit met een opvallende uitspraak over de infectieziekte die het meeste kost aan onze maatschappij. En toch bestaat er geen enkel medicijn tegen. Wat is die ‘mysterieuze ziekte’?

Verbazing alom: het gaat alom om de ‘gewone’ verkoudheid. Steven Van Gucht pakt uit met een onthutsend cijfer hoeveel verkoudheden kosten aan onze maatschappij…

“Amerikaans onderzoekt heeft becijferd dat ze elk jaar 40 miljard dollar kosten in de VS”, onthult de topman van Sciensano in Het Nieuwsblad. Om welke kosten gaat het dan?

“Mensen blijven even thuis, of zijn minder productief als ze toch gaan werken. Er is ook de kostprijs van de geneesmiddelen, consultaties bij de huisarts… Een verkoudheid is een van de duurste infectieziektes die we kennen, omdat ze zo frequent voorkomt”, onthult Steven Van Gucht in Het Nieuwsblad. En dan rijst er meteen één groot probleem…

“Het zou goed zijn als er een geneesmiddel voor zou zijn, maar dat is dus niet zo”, benadrukt Steven Van Gucht in Het Nieuwsblad. Er bestaan enkel middeltjes die de symptomen verzachten, zoals een hoestsiroop of een neusspray. “Maar meer dan symptoombestrijding is dat dus niet”, aldus de viroloog.

Nieuws247.be