10 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024
10 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024

Sven de Leijer herbeleefde zijn grootste angst

Sven de Leijer herbeleefde zijn grootste angst

Foto: VRT

Nadat Sven de Leijer in 2021 zijn zoontje verloor na bijna acht maanden zwangerschap, werd het koppel in 2022 terug zwanger. Het werd een angstige periode voor het koppel.

De schrik om nog eens kindje te verliezen was immers groot. “Koppels die een ongeboren kind verloren hebben en opnieuw proberen, hebben het naar verluidt het lastigst tot op het punt in de zwangerschap waar het de vorige keer fout is gelopen.”, vertelt hij aan ‘Humo’. En dat was voor hen een lange periode. “Helaas bevond dat moment zich voor ons helemaal op het einde van de zwangerschap, waardoor we ook pas bij Leo’s geboorte het gevoel hadden dat we weer konden ademhalen.”, gaat hij verder. Hij omschrijft die negen maanden dan ook als een hel. Hij is het ziekenhuis dan ook enorm dankbaar voor hun begeleiding. “Ze hebben ons in Gasthuisberg met veel empathie door dat parcours geloodst. Je wenst het niemand toe dat het ziekenhuis plots de rode loper uitrolt, want dan is er iets grondig misgegaan. Maar dat is exact wat ze voor ons hebben gedaan.”

“Wij woonden tijdens de zwangerschap net niet in het ziekenhuis. Eén keer zijn we uit ongerustheid zelfs ’s nachts naar daar gereden. Na de check-up vroegen we de vroedman: ‘Mogen we hier nog een uurtje blijven zitten?’ We voelden ons daar veiliger.”, laat Sven de Leijer nog weten.

Nieuws247.be