21 °C Antwerp, BE
vrijdag 19 juli 2024
21 °C Antwerp, BE
vrijdag 19 juli 2024

Theo Francken: “Ze pleegden fraude en worden beloond”

Foto: PhotoNews

Op Twitter lost Theo Francken zijn ongenoegen over de prijs die Nicole de Moor bereid is te betalen om afgewezen asielzoekers uit de opvang te krijgen.

“Die prijs is namelijk veel te hoog”, klinkt het verontwaardigd. “Automatisch verblijfsrecht in ruil voor het stoppen van opvang. Crazy!”

Volgens de voormalige Staatssecretaris voor asiel en migratie lijkt het ook nergens op dat zo’n 2000 asielzoekers die al jaren werken nu niet meer uit de opvang moeten en niet meer moeten meebetalen voor de maandenlange kosteloze opvang die ze kregen. “Ze pleegden fraude en worden beloond”, is hij bijzonder kritisch.

Nog verder tweet Theo Francken verbolgen over de erg lucratieve contracten die werden gesloten met private aanbieders. “Helemaal niet onderhandeld naar beneden zoals foutief beweerd in de Kamer. Winstmarges van 30%!”

In een filmfragment uit de Kamer kaart hij aan dat er volgens hem contracten verlengd zijn zonder dat ze opnieuw onderhandeld werden. Waar ze naar beneden moesten worden bijgeschroefd, werd de prijs van sommige contracten nog opgetrokken.

Nieuws247.be