21 °C Antwerp, BE
vrijdag 19 juli 2024
21 °C Antwerp, BE
vrijdag 19 juli 2024

Tom Boonen excuseert zich na flater

Copyright: VRT

Tom Boonen heeft zich publiekelijk moeten excuseren nadat hij een uitspraak deed die al snel als een boemerang in zijn gezicht terugkwam. Wat was er aan de hand?

Tom Boonen had kritiek geuit op fietsenfabrikant Colnago. Volgens Boonen zou Tadej Pogacar nóg beter zijn, mocht hij niet op ‘minderwaardige’ fietsen van Colnago rijden.

“Colnago is aan een inhaalbeweging bezig, maar het blijft een ‘old school’ fiets. Dat hyperaero gedoe hebben ze nog niet echt onder de knie”, klonk de kritiek van Tom Boonen. Maar Colnago reageerde…

De Italiaanse fietsenfabrikant nodigde Tom Boonen uit om hun nieuwste modellen te komen testen, maar Tom Boonen excuseerde zich en wilde één misverstand uit de wereld helpen…

“Toen ik een jonge renner was droomde ik over het winnen van Parijs-Roubaix op een Colnago”, schreef Tom Boonen op Instagram bij de iconische foto van het Mapei-trio dat in 1996 samen de streep op de piste van Roubaix overschreed. Op Colnago-fietsen.

“Het is jammer dat ik nooit de kans kreeg om op een van je fietsen te rijden. Voor mij staat Colnago voor passie en erfenis. Dus het breekt mijn hart dat mijn woorden slecht gekozen waren”, aldus Tom Boonen in zijn mea culpa. “Ik heb niets dan respect voor de Colnago familie en hun merk.”

Nieuws247.be