13 °C Antwerp, BE
vrijdag 24 mei 2024
13 °C Antwerp, BE
vrijdag 24 mei 2024

Tom Van Grieken: “nu ging Bart De Wever écht te ver”

Tom Van Grieken: “nu ging Bart De Wever écht te ver”

Foto: PhotoNews

Komt er een coalitie tussen het Vlaams Belang en de N-VA na de verkiezingen in 2024? De partij van Tom Van Grieken heeft alvast de wind in de zeilen in de peilingen. Maar is een coalitie wel mogelijk?

De Zondag polst bij Tom Van Grieken wie hij het liefst als minister-president van een Vlaamse regering zou hebben. Twee namen worden naar voor geschoven.

De Vlaams Belang-voorzitter moet kiezen tussen huidig minister-president Jan Jambon en de populaire Zuhal Demir. Van Grieken laat er geen twijfel over bestaan wie hij verkiest…

“Jambon, zonder twijfel”, klinkt het bij Tom Van Grieken in De Zondag. “Hij is tenminste vriendelijk tegenover mijn kiezers.” Zuhal Demir zit immers op de harde lijn van haar partijvoorzitter. Daarover heeft Tom Van Grieken het volgende te vertellen…

“Demir zit eerder op de lijn van De Wever: zij houden ervan mijn kiezers uit te schelden. De Wever is over de grens gegaan toen hij mijn partij met huid-k*nk3r vergeleek. Ik heb daar persoonlijk aanstoot aan genomen”, aldus Tom Van Grieken wiens moeder gestorven is aan de ziekte. “Dit doe je niet.”

Nieuws247.be