17 °C Antwerp, BE
vrijdag 21 juni 2024
17 °C Antwerp, BE
vrijdag 21 juni 2024

Tom Van Grieken ontkent gerucht: “ik heb géén strafblad”

Tom Van Grieken ontkent gerucht: “ik heb géén strafblad”

Foto: PhotoNews

Heeft Tom Van Grieken een strafblad? De Vlaams Belang-voorzitter wil één hardnekkig gerucht nu met klem ontkennen…

De vader van Tom Van Grieken was rijkswachter die werkte op de afdeling terrorisme en extremisme. Toen zijn zoon als jonge tiener ging betogen in Antwerpen, kwam hij plots in de dossiers van zijn vader terecht, lezen we in Het Laatste Nieuws. Hoe gingen ze daar thuis mee om?

“Dat is nog eufemistisch uitgedrukt. Hij heeft die dossiers zelf opgesteld”, benadrukt Tom Van Grieken in gesprek met Het Laatste Nieuws. De reden was duidelijk…

“Zijn bevoegdheid was de openbare veiligheid, dus hij moest het voetbal volgen, extreemlinks, extreemrechts, beveiliging van joden,…” En dan voegt de partijvoorzitter van Vlaams Belang daar een opvallende uitspraak aan toe…

“Ik ben een Vlaams nationalist en Vlaams nationalisten worden gevolgd door de Belgische staat. De staatsveiligheid houdt niet alleen IS-terroristen in het oog, maar ook mensen die overtuigd Vlaming zijn.” Heeft Van Grieken in die periode ooit een strafblad opgelopen?

“Ik heb géén strafblad”, klinkt het beslist bij Tom Van Grieken in Het Laatste Nieuws. “Ik heb wel een paar uur in de cel gezeten in mijn leven voor het verstoren van de openbare orde, maar ik heb geen strafblad.”

Nieuws247.be