9 °C Antwerp, BE
vrijdag 10 maart 2023
9 °C Antwerp, BE
vrijdag 10 maart 2023

Uma Vandemaele: “Het mocht geen dag langer geduurd hebben”

Uma Vandemaele: “Het mocht geen dag langer geduurd hebben”

Play4

Haar tripje naar Bolivia zal Uma Vandemaele, De Mol, niet meer vergeten. Toen ze hoorden dat België in lockdown ging, probeerden Uma en haar reisgezelschap zo rap mogelijk terug te keren naar Vlaanderen. Een trip die 5 dagen in beslag zou nemen.

“Veel langer had het ook niet mogen duren. Op dag twee al zeiden ze op het Boliviaanse nieuws dat je de dag erop alleen naar de winkel mocht als je paspoortnummer eindigde op 1 of 2, die van ons eindigden op 5 en 6”, zucht Uma in Humo.

Er reden tanks door Bolivia om te controleren of er zich geen andere mensen op straat bevonden. En in het weekend was sowieso alles dicht.

“Doordat onze paspoortnummers eindigden op 5 en 6 betekende dat op dat moment dat we vijf dagen zonder eten en drinken moesten doorbrengen. Het kraanwater is daar niet te drinken en het enige wat we nog hadden was één doos Pringles.”

Uma en haar gezelschap gingen heel zorgvuldig om met de beperkte voorraad aan eten die ze toen hadden. Maar op zo’n moment koesterde ze een enorm verlangen naar één bepaald gerecht. “De tomate farcie van mijn mama! Hoe zij het maakt, zo maakt niemand het!”

Nieuws247.be