9 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024
9 °C Antwerp, BE
woensdag 28 februari 2024

“Vieze zaak levert Conner Rousseau stemmen op”

“Vieze zaak levert Conner Rousseau stemmen op”

Foto: VRT

Een partijgenoot van Conner Rousseau doet een opvallende uitspraak over zijn partijvoorzitter nadat deze in opspraak kwam door enkele aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag.

De Morgen polst bij Louis Tobback of de socialistische partij niet te afhankelijk is van de populariteit van haar voorzitter. Maar daarover is de voormalige toppoliticus duidelijk…

“Zijn personaliteiten belangrijk? Ja. Rousseau spreekt de jongeren aan en Vandenbroucke belichaamt de sérieux in een regering die Bouchez moet trotseren. Een gouden combinatie”, klinkt het bij Louis Tobback in De Morgen. En dan voegt Tobback er nog een stevige uitspraak aan toe…

Vooruit is enorm afhankelijk van de populariteit van voorzitter Conner Rousseau, maar riskeert de partij dan niet kopje onder te gaan als die voorzitter in opspraak komt?

“Als de tegenstand niet oplet, zal die smerige campagne tegen Rousseau ons nog stemmen opleveren. Slachtoffers doen het goed in de Vlaamse opinie. Ik geloof hem in ieder geval op zijn woord. Ik heb nog geen schijn van een hard bewijs gezien”, spreekt Louis Tobback duidelijke taal in  De Morgen.

Nieuws247.be