13 °C Antwerp, BE
zondag 29 oktober 2023
13 °C Antwerp, BE
zondag 29 oktober 2023

Volgt Zuhal Demir Ben Weyts op als minister van Onderwijs?

Volgt Zuhal Demir Ben Weyts op als minister van Onderwijs?

Photonews

Zuhal Demir benadrukt in haar boek hoe belangrijk het is dat de jeugd Nederlands praat op school. De N-VA-politica heeft een duidelijke mening over ons onderwijs. Wil ze haar partijgenoot Ben Weyts opvolgen op het departement?

“Nee!”, lacht Zuhal Demir in een gesprek met Het Laatste Nieuws. Maar hoe blikt Zuhal Demir zelf terug op het parcours dat Weyts reed op onderwijs. Komen de veranderingen niet té traag?

“Minister van Onderwijs Ben Weyts werft volop leerkrachten aan. Hij zet in op basiskennis in het lager onderwijs”, ziet Demir hoe Weyts aan oplossingen werkt. Maar er is één groot probleem op het departement…

“Maar je hebt ook de koepels die nog steeds vasthouden aan wat ze kennen. Vreselijk!” zucht Zuhal Demir in Het Laatste Nieuws. De politica omschrijft het als volgt…

“Eigenlijk zeg ik dat vaak in mijn boek: het is boksen tegen verstarring en tegen systemen. En dat doe ik mijn hele leven: op school, toen ze me met 87 procent naar snit en naad stuurden. Maar ook thuis, tegen gebruiken die me niet logisch leken”, aldus Zuhal Demir die thuis enkel Turks sprak met haar ouders en op school gelukkig gedwongen werd om Nederlands te praten, benadrukt de politica zelf in het interview.

Nieuws247.be