21 °C Antwerp, BE
vrijdag 19 juli 2024
21 °C Antwerp, BE
vrijdag 19 juli 2024

Weerman David Dehenauw waarschuwt: “dit gebeurt haast nooit”

Weerman David Dehenauw waarschuwt: “dit gebeurt haast nooit”

Foto: VTM

David Dehenauw komt terug op een verrassende voorspelling die hij over het weer deed. En dan waarschuwt de weerman: “dit gebeurt haast nooit…” Wat was er aan de hand?

Wat voor weer wordt het voor de rest van de zomer in ons land? Dehenauw doet daarover één duidelijke uitspraak. 

“Geen idee”, klinkt het verrassende antwoord van David Dehenauw in Het Laatste Nieuws. Al waagde Dehenauw zich vorig jaar wél aan dergelijke voorspelling. En die bleek volledig te kloppen. Waarom herhaalt hij dat kunstje dit jaar niet opnieuw?

“Vorig jaar heb ik daar heel uitzonderlijk een uitspraak over gedaan. Toen heb ik gezegd dat de kans reëel was dat we een warme en droge zomer tegemoet gingen.” En dat klopte ook. Maar vorig jaar was een unieke situatie. De weerman legt uit…

“Maar dat durfde ik alleen te zeggen omdat de modellen en voorspellingen heel eenduidig en ook duidelijk waren. Je kon er echt een lijn in trekken. Dat gebeurt haast nooit”, benadrukt David Dehenauw in Het Laatste Nieuws. Dit jaar liggen de kaarten anders…

“Dit jaar kan je onmogelijk zeggen wat het de komende weken en maanden wordt”, aldus David Dehenauw in Het Laatste Nieuws.

Nieuws247.be