26 °C Antwerpen, BE
woensdag 23 maart 2022
26 °C Antwerpen, BE
woensdag 23 maart 2022

Weerman waarschuwt voor vervelend weerfenomeen dit weekend

Foto: Pexels.com

Onze weerman heeft goed nieuws: het belooft een warm weekend te worden, tenminste warm voor de tijd van het jaar. Heel wat mensen zullen twijfelen: een dagje uit, een dagje in de tuin werken om die klaar te maken voor de herfst of vrienden en of familie uitnodigen voor een barbecue?
Goede tip: doe wat je wil maar doe het overdag. Het is eind september en dus koelt het ’s avonds vroeg af. Om 20 uur is het bovendien al donker.

Vandaag stijgt het kwik tot een aangename 22 graden, er staat een beetje wind, maar die komt gelukkig uit het zuiden. De zon is meer dan voldoende van de partij en dat is ook zondag het geval. Toch is er dan kans op wat regen of zelfs onweer.
Maandag is het sprookje uit en worden we ruimschoots getrakteerd op regen. De temperatuur daalt dan ook naar maximum 18 graden, de wind neemt dan in kracht toe. De rest van de week zullen we regelmatig nat worden, tegen volgend weekend neemt de hoeveelheid regen toe.

Zoals gezegd: dit weekend profiteer je maar beter van het mooie weer, want de weergoden hunkeren duidelijk naar de herfst. Het gure weer is in aantocht, helaas.

Nieuws247.be