13 °C Antwerp, BE
vrijdag 24 mei 2024
13 °C Antwerp, BE
vrijdag 24 mei 2024

Wordt Peter Sagan de grootste uitdager van Wout van Aert op WK?

Peter Sagan werd driemaal op rij wereldkampioen (2015-2016-2017) en vier jaar na zijn laatste wereldtitel lijkt Sagan opnieuw een parcours op zijn maat te vinden. Wordt de Slovaak dé uitdager van Wout van Aert?

Peter Sagan heeft er een bewogen seizoen opzitten… Hij raakte besmet met het coronavirus, moest opgeven in de Tour, onderging een knieoperatie en moest op zoek naar een nieuwe ploeg voor volgend jaar. Maar op een WK is ‘Peto’ áltijd favoriet. Toch voelt Sagan geen druk.

“Ik geloof niet dat ik mezelf of de anderen nog iets moet bewijzen”, klinkt het rustig bij Peter Sagan in Het Laatste Nieuws. Op de vraag of Sagan nog wel gemotiveerd is om opnieuw een jaar in de regenboogtrui rond te rijden, antwoordt de renner kort als altijd: “Ik weet dat ik het graag wil.”

Zoals altijd blijft Peter Sagan moeilijk in te schatten, maar van één ding mogen we zeker zijn: het parcours is er eentje op zijn maat én Sagan houdt ervan om in Vlaanderen te koersen: “Ik kijk vooral uit naar de sfeer. Koersen in Vlaanderen is altijd speciaal”, aldus Peter Sagan in Het Laatste Nieuws.

Nieuws247.be