14 °C Antwerp, BE
vrijdag 24 mei 2024
14 °C Antwerp, BE
vrijdag 24 mei 2024

Wout Van Aert wint openingsrit Dauphiné

Foto: Photo News

Drie overwinningen op twaalf dagen tijd en dan heeft hij nog niet elke dag een wedstrijd gereden. Wout Van Aert is in topconditie, zoveel is duidelijk. Woensdag won de renner uit Herentals de openingsrit van de Dauphiné.

Wout Van Aert was heer en meester tijdens de sprint van de openingsrit van de Franse rittenwedstrijd. Heel wat toppers stonden er aan de start als opwarming voor de Tour De France dit later deze maand van start gaat.

Wout Van Aert won de sprint bergop van Daryl Impey en Egan Bernal. Dankzij deze overwinning is Wout Van Aert ook leider in het klassement.

 

Na de Strade Bianche en Milaan-San Remo is het dus opnieuw prijs en daarmee dwingt Wout Van Aert respect af bij de rest van de internationale  wielerwereld. Aan VTM NIEUWS vertelde Wout Van Aert dat hij zich vooral moe voelde. “Ik had het gevoel dat ik een beetje uitgeschakeld was na Milaan- San Remo, toch wel decompressie gehad.”

De overwinning in de Dauphiné geeft Wout Van Aert alvast vertrouwen om in de Tour De France ook een overwinning binnen te halen.

Nieuws247.be