26 °C Antwerpen, BE
dinsdag 29 maart 2022
26 °C Antwerpen, BE
dinsdag 29 maart 2022

Ziekenhuisopnames blijven stijgen: binnenkort opnieuw code rood?

Foto: DPG Media

Het aantal besmettingen met het coronavirus blijft stijgen en eenzelfde beeld geldt ook voor de ziekenhuisopnames. Volgens de coronabarometer zouden we al opnieuw in code rood moeten zitten.

De cijfers van Sciensano zijn duidelijk: er worden dagelijks opnieuw meer dan 200 mensen in het ziekenhuis opgenomen met het gevreesde longvirus. En dat is één van de voorwaarden voor code rood. Nochtans bevinden we ons nog steeds in code geel, de laagste fase van de coronabarometer.

De coronabarometer was in het leven geroepen om duidelijkheid te scheppen en niet meer louter afhankelijk te zijn van politieke beslissingen in het overlegcomité. Maar nu al lijkt de barometer nutteloos te zijn…

Bij meer dan 150 ziekenhuisopnames per dag zou er immers onmiddellijk naar ‘code rood’ geschakeld moeten worden, met alle verstrengingen die daarbij horen. Maar noch de virologen, noch de politiek is van plan te verstrengen…

Ook al moet er opnieuw zorg uitgesteld worden, de cijfers in de ziekenhuizen en vooral op intensieve zorg, blijven beheersbaar. En net daarom lijkt de veelbesproken coronabarometer nu al afgeschreven te kunnen worden.

Nieuws247.be