9 °C Antwerp, BE
donderdag 22 februari 2024
9 °C Antwerp, BE
donderdag 22 februari 2024

Zo wil Alexander De Croo (verrassend) de verkiezingen winnen

Foto: DPG Media

Open VLD zit in de hoek waar de klappen vallen. Bij elke peiling wordt opnieuw duidelijk dat de liberalen de wind niet in de zeilen hebben. Toch wil Alexander De Croo de verkiezingen alsnog winnen. Hoe wil de premier dat aanpakken?

“Ik ben er zeker van dat we beter kunnen dan de peilingen voorspellen”, benadrukt Open  VLD-voorzitter Egbert Lachaert in De Standaard. 

“Alle onderzoeken – interne en externe – schommelen tussen 9 en 12 procent. Na elke publicatie voel ik me als een coach die tijdens de rust zijn ploeg, die twee-nul achterstaat, moet oppeppen.” Toch zijn ze bij Open VLD overtuigd dat er nog veel mogelijk is. En dat allemaal dankzij één belangrijk element…

‘We kunnen de match nog winnen, maar dan moet iedereen scherper zijn of anders gaan spelen’, klinkt het advies van Egbert Lachaert aan zijn partijgenoten. “Dat is niet evident en kost energie. Ik ga dat niet ontkennen.” Toch ziet de Open VLD-voorzitter één groot voordeel…

Als premier hopen ze bij Open VLD op de ‘kanseliersbonus’ die soms tot 3 procent extra stemmen kan opleveren: “Sowieso. De Croo verbindt. Met een hoge aaibaarheidsfactor”, klinkt het bij Egbert Lachaert vol lof over premier Alexander De Croo in De Standaard.

Nieuws247.be